Online FHS Akadémia

Hamarosan indul!
A képzésről..

Miről szól a Free Horse Style Akadémia?

A Free Horse Style Akadémia a módszerünk online iskolája. Az akadémián te és a lovad is egyaránt tanultok, hiszen mi téged tanítunk, te pedig majd a lovadat. Itt te döntöd el, hogy mikor és hol akarsz tanulni tőlünk, hiszen akár a telefonodról is megnézheted a következő leckét akkor, amikor szeretnéd. Az online tanulás előnye, hogy nagyobb önállóságra késztet a lókiképzésben is, ami először ijesztőnek tűnhet, de hosszútávon az előnyödre is válhat. Attól sem kell tartanod, hogy elkadnál egy-egy feladattal, hiszen mindig számíthatsz ránk, bármilyen kérdésed vagy nehézséged adódna.

 

Az akadémia első szintje, az alapkurzus. A kurzus 4 modulból áll, a modulok pedig további képzési egységekre tagolódnak. Az iskolai gyakorlattal összevetve a modulokat, mint tantárgyakat, a képzési egységeket pedig, mint egy adott tantárgy kisebb egységeit, más szóval fejezeteit képzelheted el.

Legelőször egy elméleti anyagot veszünk végig a lovak elméjéről, ami egy online vizsgával zárul. A következő modulra akkor térhetsz rá, ha ezt az online vizsgát sikeresen teljesítetted, hiszen az alapkurzus másik 3 modulja az elméleti részre építkezik.

Az elmélet után 3 gyakorlati modulban tanítjuk meg a lovadnak az “alapszókincset”, azaz azt a jel és korrekciórendszert, amire később építkezni tudsz, legyen szó felszerelés nélküli vagy felszereléses munkáról. Ez a 3 modul a körmunka, a ló mellett végzett munka és a lóhátról végzett munka.

Az elméleti modulhoz hasonlóan a gyakorlati modulok is vizsgával zárulnak, azzal a különbséggel, hogy egy videót kell elküldened nekünk a modul gyakorlatairól. A vizsgádról egy részletes kiértékelést küldünk neked azzal kapcsolatban, hogy kell -e még valamit javítanod a gyakorlatokon, mielőtt a következő kurzusra rátérsz, vagy elég jó alapnak gondoljuk a feladatok minőségét, hogy a következő modullal továbbhaladj.

Elsőre szigorúnak tűnhet ez a vizsgarendszer, azonban a sok év tapasztalatunk a tanítás terén azt mutatja, hogy csak akkor tudsz folyamatosan és gyorsan fejlődni, ha az alapokról egy átfogó és mély tudással rendelkezel. Valójában a vizsgákra tekints plusz segítségként tőlünk, hiszen a mi célunk, hogy a lovad a számodra legjobb társsá képezd, te pedig a számára legjobb társsá válj a kurzus végére.

A modulok elvégzése nagyban függ az egyéni tudástól és tapasztalattól, ezért a szükséges idő meghatározása is egyénenként változó.

1. Elmélet

Szerintünk a lókiképzés egyik nagy problémája ma, hogy a lovak képzéséből kimarad a mentális tréning. A klasszikus kiképzési rendszerek nagy hangsúlyt fektetnek a gimnasztikára, a lovak fizikai egyensúlyára és ügyességének fejlesztésére, azonban a mentális stabilitással kevesen foglalkoznak. Azt gondoljuk, hogy a lovainkat úgy taníthatjuk a legjobban, ha megértjük, hogyan tanulnak és hogyan működik az elméjük különböző szituációkban. Fontos azt is megértenünk, hogy mi mint lovasok mennyire felelősek vagyunk lovaink viselkedésének a kialakításáért. Ezért ebben a modulban a lovak elméjének működési mechanizmusairól, a mentális problémákról, azok kezeléséről, és a lovas lókiképzésben betöltött szerepéről tanulunk.

2. Körmunka

A körmunkában futószáron tanítjuk meg az alapokat. Minden lovat futószáron kezdünk el képezni, hiszen a különböző vezetési pozíciók közül ebben a pozícióban taníthatjuk meg igazából minőségben dolgozni a a három jármódban. Ha a ló, akivel dolgozunk, még nagyon kiszámíthatatlan, a körmunkánál lesz a legnagyobb távolságra tőlünk a ló, így itt leszünk a legnagyobb biztonságban is. Az alapok alatt mi azt értjük, hogy kialakítunk egy olyan közös kommunikációs rendszert a lóval, ami mindkettőnknek ugyanazt jelenti. Később ez az alap az, ahová bármikor vissza tudunk térni, sőt egy-egy problémát sokszor a körmunka segítségével tudunk megoldani, és ha szükségünk lenne rá, belovagláskor is a körmunka segíthet a lovaddal való közös nyelv kiépítésében.

3. Ló mellett végzett munka

A ló mellett végzett feladatok célja, hogy a lovad bármikor, bármilyen irányban tudd mozgatni, és úgy tudd vezetni, hogy akár kirándulásról legyen szó, akár a patamosóba való bevezetésről, mindenhol könnyedén tudjatok együttműködni. Ebben a pozícióban a lovunk mellől vesszük végig azokat az alapfeladatokat, csak akkor kezdjük el tanítani, amikor már nem jár veszéllyel a ló mellett sétálni.

4. Háti munka

A lóhátról végzett munkában az ülés jelrendszerét, a korrekciórendszert és szintén az alapfeladatokat vesszük át három jármódban. A háti munka előkészítésében segítségünkre lesz a ló mellett végzett munka, amikor pedig a lovas is ráül, a földről tanultakkal segítjük majd a lovat és lovast is, hogy a lovaglás egy mindenki számára egyértelmű kommunikáció lehessen, elsődlegesen az ülésen keresztül.

Szeretnél profi lovassá válni?

Akkor ne habozz többet és iratkozz be Te is az FHS Akadémiára!

Kattints a lenti gombra és a következő oldalon található űrlap kitöltésével azonnal FHS Akadémia taggá válhatsz.

A jelentkezést követően azonnal hozzáférsz az összes leckéhez.

1.000 Ft / hó
HAMAROSAN